barjaktarevic (barjaktarevic) wrote,
barjaktarevic
barjaktarevic

О ЛИТУРГИЈСКОЈ ОБНОВИ, ПРЕПОРОДУ И РЕФОРМАМА

Оригинал взят у novisrbljak в О ЛИТУРГИЈСКОЈ ОБНОВИ, ПРЕПОРОДУ И РЕФОРМАМА

На сајту тзв. србског искуства и стила "Светосавље" коначно објављена књига архимандрит др Никодима (Богосављевића) "О ЛИТУРГИЈСКОЈ ОБНОВИ, ПРЕПОРОДУ И РЕФОРМАМА" која је својим ставовима (научним и несвађалачким, местимично и помирљивим, мада са јасним антиобновљенским закључком) изазвала  невиђену и неочекивану буру у владајућим новотарским круговима СПЦ, ал' што би се рекло: "Свако се чеше где га сврби" и "Немирна савест не да мира ..."

За случај да је скину са сајта (ако уследе срПско-белогардејски црвени телефони, и загранични притисак на оца гастарбајтера), дајемо линк за скидање и из наше "Ризнице".

Дајемо и линк на разговор архимандрита д-ра Никодима (Богосављевића), за емисију "Руски сат" од 05.04.2014. на тему „Руско богословље у 20. веку" и о књизи „О литургијској обнови, пепороду и реформама". Јест да су проДвер(јан)ске замлате, ал' понешто им промакне и да ваља, само ко паметан још има времена да с' замлаћује политиком и политикантима, ма у ком да су руву, а на чијем су круху то се поодавно зна.


Tags: Противостояние экуменизму и обновленчест
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments