barjaktarevic (barjaktarevic) wrote,
barjaktarevic
barjaktarevic

Попытка террористического нападения на сербский поезд на административной границе с краем Косово

Српска народна партија вечерас је најоштрије осудила покушај терористичког напада на српски воз који је путовао из Београда за Косовску Митровицу и затражила од Владе Србије да хитно обустави све преговоре који се са Приштином воде у Бриселу уз посредство ЕУ.
СНП у саопштењу позива партије, институтције и појединце да се у овом осетљивом тренутку за Србију уједине и да показу да Србија стоји уз своје сународнике на Косову и Метохији.
„Покушај терористичког напада на воз из Београда, на велики православни празник Светог Василија, требало је да створи нестабилност на КиМ коју би шиптарски терористи искористили да заврше посао прогона Срба са њихових вековних огњишта на северу Косова и Метохије, који су започели мартовским погромом 2004. године”, навела је СНП у саопштењу.
Та странка оцењује да су маске коначно пале и да су у питању „обични терористи и трговци наркотицима и људским органима”, са којима не сме да буде преговора, као ни, како кажу, „са онима који подржавају такве терористе као што је Мило Ђукановић”.
„Потребно је да целом свету упутимо поруку да нећемо дозволити да се понови мартовски погром из 2004., већ да ћемо одлучно и енергично реаговати у правцу заштите Срба на КиМ, користећи све своје одбрамбене ресурсе, као и сву могућу помоћ пријатељске Русије”, навела је СНП у саопштењу – преноси Танјуг.
http://www.politika.rs/scc/clanak/372064/Srbija-nece-dozvoliti-napade-Albanaca-na-Srbe
Tags: Сербская Голгофа
Subscribe

Comments for this post were disabled by the author