barjaktarevic (barjaktarevic) wrote,
barjaktarevic
barjaktarevic

Оштра реаговања из Српске на Изетбеговићеву одлуку

Оригинал взят у lazar_kr в Оштра реаговања из Српске на Изетбеговићеву одлуку

Коментаришући одлуку бошњачког члана Предсједништва Бакира Изетбеговића о покретању поступка ревизије пресуде по тужби БиХ против Србије, предсједник СДС-а Вукота Говедарица је рекао да је Изетбеговић кренуо у рушење Дејтонског споразума.

БиХ и Србија - Фото: РТРС
БиХ и СрбијаФото: РТРС

- Немам сумњу, одлучио је /Изетбеговић/ да крене у рушење Дејтона. Ово је неразумна одлука иза које дефинитивно не стоји БиХ - већ друштвено политички инат једног од три члана Предсједништва - рекао је Говедарица.

- Нека Бакир Изетбеговић добро упамти данашњи дан. 17. фебруара је почетак краја његове политичке каријере. Јавно га позивам да одговори уколико Међунарнодни суд правде одбије ревизију - хоће ли преузети одговорност и поднијети оставку на мјесто Предсједништва БиХ - рекао је Говедарица за Н1.

Начелника Сребренице Младен Грујичић рекао је за Н1 да враћање у прошлост неће донијети добро никоме.

- Све оно што што се ретроактивно уназад враћамо и радимо, неће донијети никоме добро - рекао је Грујичић, додавши да у Сребреници жели показати политику развоја без етничких мимоилажења.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да је друштво за прошлост и сукобе, како би се укратко могао назвати данашњи скуп у сарајевској Вијећници под покровитељством Бакира Изетбеговића, потврда да Срби у БиХ међу политичким Бошњацима тешко могу наћи саговорника за мир, будућност или европске интеграције.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сматра да најава бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да ће сљедеће седмице бити поднесен захтјев за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије за геноцид представља још један у низу неразумних Изетбеговићевих корака у посљедње вријеме.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић одржаће сутра у Бањалуци конференцију за новинаре на којој ће говорити о најављеном подношењу захтјева за ревизију пресуде БиХ против Србије пред Међународних судом правде у Хагу.


Tags: Сербская Держава на Дрине
Subscribe

Comments for this post were disabled by the author