barjaktarevic (barjaktarevic) wrote,
barjaktarevic
barjaktarevic

  • Location:
  • Mood:
  • Music:

Двое сербов подверглись нападению по этническим мотивам в Кос.-Митровице

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић изјавио је да је полиција привела једну особу осумњичену за напад на двојицу Срба у Косовској Митровици.
Он је рекао Танјугу да је приведен косовски Албанац Б. А. (25) а да се за осталим особама које су учествовале у инциденту трага.
Бојић је казао да се инцидент догодио у 17.25 у Колашинској улици у северном делу Косовске Митровице када је група од око четири или пет лица албанске националности напала двојицу Срба.
Двојица Срба повређена су вечерас у северном делу Косовске Митровице, када је на њих насрнула група Албанаца.
Инцидент се догодио у близини пијаце, на око 50 метара од главног Ибарског моста.
Повреде које су задобила двојица Срба нису опасне по живот.
Директор КБЦ у Косовској Митровици доктор Милан Ивановић рекао је Танјугу да су на хиуруршком пријемном одељењу због повреда главе, примљени П.Д. (33) и Б.Ђ. (41).
Ивановић је казао да је П.Д. примљен због више удараца у пределу главе, а други повређени због повреда главе и губитка свести.
Косовска полиција није одговарала на телефонске позиве.
http://www.politika.rs/scc/clanak/376461/KM-Policija-privela-jednog-od-osumnjicenih-za-napad-na-Srbe


Характерно, что пятеро шиптаров напали на двух сербов. "Герои" и в 2004 году нападали толпой на одиноких сербов или небольшие группы. Тревогу вызывает то обстоятельство, что нападение осуществлено в сербской части разделённого рекой города (северная - сербская, южная - албанская, такая ситуация сложилась после этнической чистки 17-20 марта 2004 года, устроенной албанцами при попустительстве (если не руководстве) НАТО).
Tags: Гонения на христиан
Subscribe

Comments for this post were disabled by the author