barjaktarevic (barjaktarevic) wrote,
barjaktarevic
barjaktarevic

Воислав Шешель и Ненад Попович поддержали позицию России и осудили США

"Ponašanje Amerike zaslužuje osudu. Ono je nelegalno i nije zasnovano na odluci Saveta bezbednosti UN. Veoma je slično akcijama administracije iz Klintonove ere, kao i njegovih naslednika", rekao je Šešelj odgovarajući na pitanje ruske agencije Tas s da li sadašnja agresija podseća na situaciju u Jugoslaviji 1999. godine.
Prema njegovom mišljenju, SAD čine gotovo sve da prodube svetsku krizu.
"Sve što Amerikanci nastoje da urade je da komplikuju odnose u savremenom svetu i prodube krizu. Što se Sirije tiče, oni nemaju nameru da unište Islamsku državu. Bili bi srećni kad bi IS kontrolisala Siriju, a ne Asadova vlada",rekao je on.
On smatra i da prioritet SAD nije iskorenjivanje Islamske države, već svrgavanje sirijskog predsednika Bašara al Asada, prenosi Tas s.
POPOVIĆ: AMERIČKI NAPAD - KRŠENjE MEĐUNARODNOG PRAVA
Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović smatra da napad SAD na sirijsku bazu predstavlja kršenje međunarodnog prava i podsetio da je i Srbija iskusila bombardovanje s ciljem smene vlasti ili okupiranja teritorije.
Popović je u saopštenju dostavljenom Tanjugu osudio napade koje su SAD, kako kaže, preduzele protiv jedne suverene i slobodne države kao što je Sirija.
"Taj napad je najgrublje kršenje međunarodnog prava jer niti ga je odobrio SB UN niti ga je tražila Vlada Sirije. Ističem da bombardovanje nezavisnih država da bi se promenila vlast ili okupirala teritorija je nešto što smo i mi u Srbiji doživeli kada smo isto bombardovani mesecima od strane NATO pakta 1999", kaže Popović.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:659202-Seselj-Napad-SAD-u-Siriji-kao-napad-na-Jugoslaviju-1999
Tags: Русско-сербские связи
Subscribe

Comments for this post were disabled by the author