barjaktarevic (barjaktarevic) wrote,
barjaktarevic
barjaktarevic

Народный собор в Мурино - против НАТО!Аlternativna sjednica u murinskom Domu kulture je počela odavanjem pošte minutom ćutanja stradalima u NATO bombardovanju.Skupštini su prisustvovali svi poslanici Demokratskog fronta, poslanik SNP Aleksandar Damjanović i predstavnici lokalnih odbora DF i SNP iz Plava, Berana i Bijelog Polja.U sali Doma kulture u Murinu osim poslanika i funkcionera DF bilo je prisutno i oko 200 zainteresovanih građana.
http://www.vijesti.me/vijesti/alternativna-sjednica-u-murinu-jednoglasno-za-referendum-o-nato-935265
Константовано је и да су избори за Скупштину Црне горе, одржани 16. октобра, 2016. године, били недемократски и нерегуларни, и наглашено да 39 посланика бојкотује њен рад те истакли да је такав Парламент нелегитиман и без пуног капацитета за доношење важних одлука као што је одлука о евентуалном учлањењу у НАТО савез.
У случају да Скупштина Црне Горе, која ће се одржати на Цетињу 28.04.2017. године, донесе Закон о потврђивању Сјеверноатлантског уговора и Протокола уз Сјеверноатлантски уговор о приступању Грчке и Турске, Скупштина изабраних народних представника Црне Горе донијела је и превентивну одлуку:

1. Формирањем легитимне већине у Скупштини Црне Горе у којој ће учествовати чланови Скупштине изабраних народних представника Црне Горе, а након нових демократских парламентарних избора, донијећемо Одлуку о стављању ван снаге Закон о потврђивању Сјеверноатланстког уговора и Протокола уз Сјеверноатлантски уговор о приступању Грчке и Турске, изгласаног на Цетињу 28.04.2017.
http://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=100102

В русскоязычном интернете этой новости нет, зато есть в "Дейли Мейл".
Tags: АнтиНАТО, Сербская земля Черногория
Subscribe

Comments for this post were disabled by the author