barjaktarevic (barjaktarevic) wrote,
barjaktarevic
barjaktarevic

Categories:

Возобновление войны. День первый: 15 (28) мая в Зубином Потоке

Репортер ТВ Прве јавља да је ситуација у општини Зубин Поток попут ратног стања. Оклопна возила РОСУ свуда, као и њихови специјалци. Пуца се и има рањених.
Припадници РОСУ, који су рано јутрос започели акцију хапшења на сјеверу Косова, у општинама у којима су Срби већинско становништво, тренутно патролирају у великом броју у селу Вараге, а и даље се чује пуцњава. Примјећена су и кола Хитне помоћи јер има више повређених, јавио је репортер ТВ Прве.
Ситуација је, како каже, попут ратног стања, људи су забарикадирани у својим кућама, а добар део њих је побјегао у шуму. И сам репортер ТВ Прве јавио се из склоништа и наводи да ће тешко, у скорије вријеме, успијети из њега да изађе.
Село Вараге је, у делу у ком се чује пуцњава, уништено - као и сва возила која су се нашла на путу оклопних возила и специјалаца РОСУ. Уништено је и возило ТВ Прве.
Мјештани су раније поставили три барикаде код села Вараге, које су припадници РОСУ срушили.
Припадници РОСУ иду пешице магистралним путем и пуцају и даље са обије стране и бацају шок бомбе. Народ је преплашен, а локална школа и обданиште намеравају да обуставе рад, рекао је Тањугу један полицијски званичник.
Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је раније данас да је ситуација прилично драматична у општини Зубин Поток.
Према досадашњим информацијама, ухапшено је 13 особа српске националности, а према писању приштинске штампе међу ухапшенима има и припадника албанске националности. Наводно, ухапшени су припадници косовске полиције, умјешани у организовани криминал.
Такође, медији у Приштини су пренијели и да је у акцији у Зубином Потоку било и пуцњаве, у којој је рањен један припадник косовске полиције, албанске националности.
На сјеверу Косова и даље се чују сирене јер хапшења нису завршена.
https://www.glassrpske.com/novosti/srbija/U-akciji-KPS-a-do-sada-uhapseno-vise-od-30-lica-Zubin-Potok-poput-ratne-zone/285134.html
Tags: Гонения на христиан, Сербская Голгофа
Subscribe

Comments for this post were disabled by the author