barjaktarevic (barjaktarevic) wrote,
barjaktarevic
barjaktarevic

Новые аресты священников в Черногории

Uhapšen sveštenik Milivoje Jovović sa Žabljaka. Priveden je posle litije u tom gradu, saznaju "Novosti". Durmitorci su i večeras kao nebrojeno puta do sada kroz krsni hod iskazivali otpor prema spornom Zakonu o slobodi veroispovesti.
Kako su nezvanično saznali dopisnici "Novosti" u nedelju uveče se dogodilo još jedno provođenje sveštenstva ali u Bijelom Polju.
Kao što se i očekivalo, policija je posle veličanstvenih nedeljnih litija nastavila sa privođenjem sveštenstva. Tako je posle odsluženog molebana i litije koja je održana uz poštovanje svih propisanih mera Sveštenik Milosav Jovanović KOJI JE PRIJAVIO ODRŽAVANjE LITIJE, pozvan da se odmah javi javi na saslušanje u Centar bezbednosti Bijelo Polje.
Kako Novosti saznaju, na putu Bijelo Polje-Ribarevine, policija je zaustavila automobil kojim je upravljao otac Nikolaj iz Tomaševa, koji je potom priveden u zgradu policije u Bijelom Polju.
Sa njima se nalazi i pravi zastupnik Parohije bjelopoljske Miladin Miki Joksimović.
Pre nedelju dana nepoznati vandali su polomili staklo na kolima sveštenika Jovanovića, a počinilac nije pronađen.
https://www.novosti.rs/vesti/crna_gora.713.html:871791-UHAPSENI-SVESTENICI-NA-ZABLjAKU-BIJELOM-POLjU--I-NIKSICU-Milova-policija-opet-udara-na-crkvu-FOTO
Tags: Гонения на христиан, Сербская земля Черногория
Subscribe

Comments for this post were disabled by the author